Ste milovníkom arašidového masla? Tieto 2 recepty určite vyskúšajte!

Čo sa týka arašidového masla, tak existujú len dva typy ľudí; tí, ktorí ho pchajú ešte aj k rezňu s kašou a po lyžiciach ho chodia ujedať do špajzy, no a na druhej strane sú tí, ktorí ho nechcú ani vidieť ani cítiť, proste ho neznášajú. A medzi týmito dvomi skupinami nenájdete žiadny kompromis. Ak patríte do prvej skupiny, tak je tento článok určený práve pre vás! Skúste si pripraviť tieto recepty a do arašidového masla sa zamilujete ešte viac.

Ste milovníkom arašidového masla? Tieto recepty určite vyskúšajte!
Ste milovníkom arašidového masla? Tieto 2 recepty určite vyskúšajte! (Foto: unsplash.com)

Chutné arašidové košíčky

Vhodné sú ako dezert pre návštevu, no ak sa vám nechce kupovať sladkosti, tak aj to vám tieto košíčky nahradia. Budete na ne potrebovať: 250 gramov čokolády horkej alebo na varenie, 130 gramov arašidového masla, 115 gramov medu a štipku soli. Nemusíte sa báť, že by bol toto nejaký náročný recept.

Začnite tým, že rozpustíte čokoládu so štipkou soli vo vodnom kúpeli a potom nechajte trošku vychladnúť. Potom rozpustíte v ďalšom hrnčeku med spolu s arašidovým maslom tak, aby vám neprihoreli. No a potom už len stačí napĺňať košíčky. Najprv tam dajte trochu čokolády, ktorú trochu rozotriete a necháte trošku stvrdnúť. Potom už len pridáte medovo-arašidovú zmes a na záver znovu polejete košíčky zvyškom čokolády. Aby poriadne vytvrdli ich treba nechať aspoň hodinku odstáť v chladničke.

Domáce musli s arašidovým maslom

Určite ste si všimli, že takéto raňajkové zmesi s ovocím alebo arašidovým maslom určite nepatria medzi tie najlacnejšie záležitosti, a hlavne ak si potrpíte na dobrom zložení. Takéto musli si ale viete pripraviť aj doma, a to veľmi jednoducho. Potrebujete 300 gramov ovsených vločiek, 50 gramov nesladených burizónov, 4 PL arašidového masla, 4 PL medu a 1 PL rozpusteného kokosového oleja. 

Prípravu zvládne naozaj každý, stačí len všetky suroviny zmiešať vo väčšej nádobe dokopy a hmotu potom vysypte na predpripravený plech vystlaný papierom. Granolu potom zahlaďte lyžicou a pečte 30 – 35 minút na nižšej teplote, najlepšie tak na 150 stupňov Celzia. Po dopečení ju potom nechajte vychladnúť a následne nalámte zmes na menšie kúsky. Skladovať je najlepšie takéto musli vo vzduchotesnej nádobe niekde v špajzy.